Avondworkshop structuur oplossingsgericht gesprek

Datum: 
woensdag, 17 februari, 2016 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Utrecht, Kromme Nieuwegracht 66

Kosten

€ 25,00 
Wat gaan we doen?
Deze avondworkshop  gaat over de structuur van het oplossingsgerichte gesprek. Naast theorie zullen we ook oefenen.

Wat is OT?
De oplossingsgerichte therapie is ontwikkeld in het Brief Family Therapy Center in Milwaukee (VS). In deze therapie richt de therapeut zich niet op het probleem, maar gaat samen met de cliënt op zoek naar oplossingen. Door de ‘wondervraag’ wordt de cliënt op een ander spoor gezet en de therapeut volgt hem in dit succesverhaal (leading from one step behind). De therapeut motiveert de cliënt de door hem of haar gevonden oplossingen en doelen steeds verder te visualiseren en te concretiseren. De cliënt is de expert en vindt dus met support van de therapeut, diens kennis en ervaring zelf de oplossingen. Uniek in deze aanpak is dat de gekozen oplossingen beter in het referentiekader van de cliënt passen. Ze sluiten immers aan op zijn of haar eigen ‘theory of change’. Veranderingen hebben daardoor een natuurlijk karakter en een blijvend effect.
 
Voor wie: hulpverleners: Klinisch psychologen, (Ortho-)pedagogen, Psychotherapeuten, Psychiaters, Gedragstherapeuten, Artsen, Eerstelijnspsychologen en (GZ)-psychologen; maatschappelijk werkers, coaches, SPV-ers, POH-ers.

Studiebelasting: -
 
Docent: drs. Mark P.M. Crouzen werkt als klinisch psycholoog- psychotherapeut in het Diakonessenhuis in Utrecht. Daarnaast verzorgt hij in-company trainingen op gebied van oplossingsgerichte therapie en CDOI voor professionals in de zorg.

Bereikbaarheid:
Parkeren is mogelijk op Janskerkhof of in een van de parkeergarages (dichtstbijzijnde op de Kruisstraat of de Springweg). Parkeren op straat is duurder dan in een parkeergarage. 

Wandeling door de stad. 
Vanaf Utrecht Centraal station, door Hoog Catharijne heen (uitgang Albert Heijn en Hema) ziet u de Dom al liggen. Het is ongeveer 15 á 20 minuten lopen vanaf het station naar het gebouw toe.

De ingang van het pand bevindt zich niet aan de Kromme Nieuwegracht 66 zelf, maar om de hoek, in de Jeruzalemstraat. Als u door het hek heen loopt, rechtdoor naar de pui, vindt u de bel links naast de deur.

Start van workshop: 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.  We zullen zorgen voor koffie, water en thee.

Inschrijving: Via de knop inschrijven € 25,- overmaken. Inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw betaling.
n.v.t