Over Crouzen

Mark Crouzen, klinisch psycholoog-psychotherapeut, maakte ruim 25 jaar geleden kennis met de Amerikaanse therapeute Insoo Kim Berg. Zij luisterde naar wat cliënten zelf willen, naar hun eigen theorieën en krachten. Haar gedachtegoed inspireerde Mark te onderzoeken hoe therapeuten effectiever kunnen worden.
 
Natuurlijk ging hij eerst zelf aan de slag. Mark zette de oplossingsgerichte benadering in bij de RIAGG waar hij toen werkte. Wat bleek: de meeste cliënten gingen in de eerste paar sessies al enorm vooruit. En dat terwijl er nog geen behandelplan gemaakt was. In trainingen deelde hij zijn ervaringen met vakgenoten. Ook zij raakten enthousiast.
 
Scott Miller is Mark's tweede inspiratiebron. Net als Kim Berg gelooft Miller in de kracht van oplossingen die cliënten zelf aandragen. Cliënten actief vragen naar feedback, dat voegde hij toe aan Kim Berg's gedachtegoed. Op basis van intensief onderzoek verfijnde Miller de feedback van cliënten en ging die meten. Een simpel maar heel effectief systeem: het zorgt ervoor dat het mislukken van therapieën tijdig wordt gesignaleerd. Pas je dit CDOI-systeem consequent toe, dan realiseer je als therapeut maar liefst 65% verbetering.
 
Mark volgde in Amerika trainingen bij Miller en past CDOI ook dagelijks toe. Ook nu weer deelt hij zijn gedachtegoed met collega-therapeuten en hulpverleners. Veel GGZ-instellingen volgden trainingen bij Mark en zijn CDOI gaan gebruiken. Mark gelooft in bewezen effectiviteit, hij doet wat werkt.