Serie oplossingsgerichte therapie op Psyflix

15.09.21

Stel, je gaat vanavond slapen en morgen leer je een therapievorm die therapie geven ECHT leuk maakt en waardoor al je therapiezorgen in een keer zijn verdwenen! Welke therapievorm denk je dat dat is? Dit soort wondervragen helpen en Mark Crouzen leert je er meer over in zijn serie oplossingsgerichte therapie op Psyflix

 

Klik hier voor intro filmpje en programma

Focussen: hoe hou je je aandacht moeiteloos vast?

25.08.21

Hoe kan je jezelf blijven focussen, grip krijgen op aandacht? Ontdek hoe je slimme brain hacks kunt inzetten en meer gedaan kunt krijgen, je afsluiten voor luidruchtige collega's en de denkmachine kan stoppen. Onze hersenen hebben een ingebouwde voorkeur voor alles wat nieuw is. Er is een verschil tussen multitasking en switchtasking. Gebruik bv. de braintoss app om je werkgeheugen vrij te maken en je te concentreren op je taak. En vul je werkgeheugen met muziek of het vasthouden van een paperclip.

Schema- en oplossingsgerichte therapie

25.08.21

De afbeelding geeft een overzicht van de verschillende modi die in Schematherapie kunnen worden gebruikt. Hoe kan je oplossingsgerichte schematherapie combineren: niet alleen gezonde volwassenen en blije kind. Er is meer.... 
De afbeelding komt uit Handleiding (blz 161) en Werkboek Groepsschematherapie (blz 159) voor Cluster C-persoonlijkheidsstoornissen door Edith E.M.L.Tjoa en Eelco H. Muste (2021). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.”

Piekeren: leef meer, denk minder van Pia Callesen

24.08.21

Een geweldig boek over hoe je meer controle kan krijgen over je gedachten en gepieker en onze focus verplaatsen naar het leven, buiten jezelf.

Sigmund over oplossingsgericht werken

01.09.20

Is oplossingsgerichte therapie altijd kort? Nee, soms zijn langdurige behandelingen nodig.

OT met een boze cliënt?

01.08.20

Beste Mark,

 

Kort geleden heb ik de cursus Oplossingsgerichte therapie bij je gevolgd. Ik bracht een boze cliënte met heel veel weerstand had in, weet je nog?

 

Ik wil je laten weten dat de muur van weerstand weg is! 

 

 

The solution focused teacher

01.07.20

Hoe maak je gebruik van oplossingsgerichte psychologie bij ongewenst gedrag van kinderen en jongeren?

Het hebben van klachten is niet de belangrijkste reden om in therapie te gaan....

01.07.20

Het hebben van klachten is niet de belangrijkste reden om in therapie te gaan. Bepalend is vooral de mate waarin klachten het welzijn van iemand aantasten. 

Oplossingsgerichte recepten van Marshall Goldsmith

01.09.19

Hoe kan je gelukkig worden ? Kijk naar deze oplossingsgerichte recepten van Marchall Goldsmith. 

Invloed

25.06.15

Deze schaalvraag invloed is handig wanneer cliënten onrealistische doelen hebben.

Pagina's